The journey to the other side is attainable only after great suffering. Never stop just because you feel defeated. Remember that.

Friday, June 6, 2014

Pointless

Assalamualaikum wbt sahabat-2 sekalian ^•^


Hi! So, this is my first time posting an entry using phone. Agak pelik lah, sebab lain sikit apps dia. Apapun, this is gonna be a short entry. Taknak tulis panjang-2.
So, keje semalam ada customer tanya aku.. 

C: "Apa beza antara kedua-2 patung ni?"
Me: "Actually sama je, kale je beza."
C: "Ohh, kalau mcm tu tunggu kejap, I nak pilih."
Me: "Sure, take ur time."

Few minutes later…
C: "Hi, I nak yg ni lahh. Tlg bungkuskan balik dalam plastik untuk I." (Dia pilih kale white cream)
Me: "Nice one, nak kita wrapping kan sekali ke?"
C: "No need to, balik rumah nanti I balut sendiri bcoz this one is for my gf. Better I balut sendiri, nampak sikit kasih sayang tuu." *He chuckles*
Me: "Wow, such a nice boyfie!" (Dalam hati, gila beruntung minah tuu).



Yeah, I know right. No point of telling you guys about this story… But the main point is, lelaki tu tak kisah pun belikan patung which is Rilakkuma yang harga dia quite pricey lah tapi sebabkan 'sayang' kan… duit tu tolak ketepi ah. Well, he's chinese tho. Mostly kawan lelaki cina yang aku kenal, kalau dorang betul-2 sayang kat someone. Dorang tunjuk. Bukan membawa maksud yang kita kena beli something yang mahal or fancy untuk amik hati someone. Tak perlu pun semua tu. Tapi apa yang penting is ikhlas. Yup, keikhlasan is everything when it comes to love. So, kalau betul lah nak amik hati seseorang balik, usaha betul-2. Tunjukkan yang korang memang bersungguh-2 nak menang balik hati someone yang korang sayang. Sebab kadang perempuan tak nampak semua tu.
So, korang ah yang nak kena tunjuk semua-2 tu. Enough said. It just me talking crap.


P/s: This one is for you. You know who you are.


Xoxo,
 iSyazz


No comments:

Post a Comment