The journey to the other side is attainable only after great suffering. Never stop just because you feel defeated. Remember that.

Thursday, November 29, 2012

Bad Day I think...

Assalamualaikum^^

Final exam officially finished at November 22 dan saya officially ada kat rumah pada November 23. Cerita pasal tarikh tu, aihh takboleh lupa ahh. First thing buat  is bangun seawal pagi sebab nak basuh kain batik, nasib  tuala dah basuh malam tadi. Tuala tu dah lah tebal semacam ohh so that's why basuh semalam. Acah-2 kering cepat lahhh. Barang-barang yang nak bawa masuk rumah sewa semua dah packing like one week before. Nampak tak betapa excitednya saya nak tinggalkan kamsis uhh^^ So, pagi tu just arrangekan kotak-kotak dan masukkan apa yang still tertinggal. Tengah-tengah kemas tuh, si Azliangg which my classmates and soon to be housemate datang kat bilik sebab nak pinjam pita hitam, double sider dan sewaktu dengannya sebab kotak dia tak digam dengan betul lol. At that time baru pukul 9:45am macam gitu ahh.

After that, baru saya mandi and bersiap. Rupanya Azlia dah kemas sume barang dia and now dia nak jumpa kekasih hati. Dengan itu, saya pun keluarkanlah kotak-kotak dari bilik tu bawa ke tepi tangga. Konon-konon nak memudahkan kerja lah. Ohh fyi, bilik saya tingkat dua dan alhamdulillah berdekatan dengan bilik air, bilik tv dan tangga :) So faham-2 jelah enn hehhe. Lepas dah letak sume barang tu, borak-2 dengan roommate aka Tenott. Cerita pasal dia untuk hari tu is dia ada exam petang tuu tapi cara dia macam takde exam je, biasalah enn lastt payyypeerr! So, Tenott dengan gembiranya menghalau saya dengan cepat semua dia konon-konon boleh study dengan tenang! Bhahaha

Pastu future housemates yang lain dah tanya start tanya dah bila nak letak barang so I just told them that Tuan Rumah akan sampai at 11:30 and that time baru pukul 10:20 gitu. Then Zai pun balik, baru lepas amik last payyperr! hehe. Borak punya borak, taksedarlah dah nak pukul 11. At that time, Azlia tengah lepak sekali dalam bilik so ktorang pun start lahh bawak turun bawah kotak-kotak tu semua. Nak amik barang plus kotak dari bilik bawa turun ke bawah dekat cafe tu makan masa jugak oh! Bayangkanlah, sorang punya barang bukannya dua tiga kotak, berkotak-kotak pulak lol. Nasib lah Mr.K tu sampai lambat 5 min hehhe.

At that time dah pukul 11:35 and ohh lupa nak bagitahu bas ktorang pukul 12:30. How cool is that? Not so -,- Nak dijadikan cerita pulak, selalunya Mr. K tu salu bawa Hillux dia tapi tetiba pulak accident enn so dia bawak Myvi dia jelah. Great! Berapa banyak kali nak ulang pun taktahulah enn. So, first lap is barang and kotak Azlia, Kimah and me sebab dahulukan yang penting dulu as in nak kejar masa bas kot. So, first lap only takes like total of 15 min untuk bawa masuk brg kat rumah and then second lap barang kimah and some other housemates. Gedebak-gedebuk time sekarang is 12:20! Ktorang hanya ada masa dalam 10 min je untuk kejar bas. Seriously sempat ke?

Okay, sebelum tu sebenarnya we all dah call cab untuk amik ktorg kat rumah sewa tu pukul 12:15, lepas dah pungah barang cab tak sampai-2 lagi kot -,- Call center cab tanya pasal cab yg kotrg book last-2 dia pergi salah rumah. Apakah? Pergh patu dia nak marah ktorg pulak, okay fine tak bermakna kalau korang lagi besar boleh marah ktorg macam gitu ehh. Hek eleh patu yang bengangnya, dah lah sampai lambat nak marah-2 pulak apa punya olang! Sampai je kat Medan Gopeng uh pukul 12:45. How great! Terlepas bas and kena beli tiket baru terlepas bas macam gitu je. Bagus sangat! Dahlah kena marah dengan uncle cab uhh patu kena marah pulak dengan brother kat kaunter tiket uhh, ehhei nasib je muka kau hensem tauuu. Grr

Anyways, I think that was just another bad day for me lahh. Terkejar-kejar masa and all. Kena marah pulak tu, sabar jelah. Apa hikmahnya is ktorang dapat letak barang kat rumah tu dalam masa yang singkat and em' maybe itu satu pengajaran buat saya terutamanya untuk take slow with things and maybe people too. Well, dah naik je bas tuu terus tidur sampailah kat Rawang! Hehhe penat punya pasal lahh enn.



P/s: Alhamdulillah jalan tak jam sampai rumah pun rasa tenang je. Ameen.

Xoxo,
 iSyazz





No comments:

Post a Comment