TAMMAT SEM SATU!

8:39 PM iSyazz 0 Comments

Assalamualaikum peeps!




Hmm harini kita nak cakap pasal ape ehh? EXAM :) Seperti mana yang korang semua dah tahu, Syazz dah tamat sem satu which mean FINAL EXAM ARE OVER! Likeee yeaahhhh~ xD Tipulah kalau korang cakap korang tak lega bila exam is over especially final, aite?! Sama macam Syazz, terasa macam satu beban tu dah lepas dari bahu ni. Satu masalah dah selesai. Alhamdulillah. Cuma sekarang ni, bila dah cuti ni kalau takde idea or plan nak buat apa kat rumah memang sangat bosan lah kan, so I've tried my best to plan my holidays so that it don't get bored tapi.. kita hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukannya.

Bercakap pasal itu, kita memang mampu merancang semua benda namun Allah yang menentukannya so kalau ada rezeki insyaAllah apa yang kita rancang akan berjalan seperti yang kita mahu namun sebaliknya kalau takde rezeki. Macam paper Maths haritu, memang pulun habis belajar Log ni tapi tengok dua soalan terakhir tu macam was-was pulak nak jawab sebab taktahu either nak assume as 'x' or not so takjadilah jawab soalan tu sebab taknak amik risiko. *btw markah banyak tahu. Maka dengan itu, saya pun menjawab soalan yang lain. Hal yang sama berlaku time jawab paper Science, acah-acah ni nak jawab Force then so sudden dia tanya magnitude and blah-2 and I was like "ohh ohh". So takjadilah jawab kan.. Back up balik dengan soalan yang lain.

Tapi yang tu common core je, yang paling Syazz risaukan is discipline core ni which are Engineering Survey, Survey Computation and Cadastral Surveying. Benda pertama yang Syazz cakap is Eng Surv, you broke my heart. Lol but seriously I'm devastated. Sebab apa yang baca and apa yang selalu buat dalam kelas or practical tak masuk. Sabar jelah, time tu memang istighfar banyak-banyak jelah yang mampu. Sekurangnya, kalau Computation tu boleh lah jugak ada idea nak buat macam mana. Cadastral pulak alhamdulillah soalan takde lah mintak jawapan pelik-pelik heee. Sebab utama risaukan Eng Surv is that jam kredit dia banyak kot 3.0 so pengaruh besar kot! Aihh abang long betul lahhh -,-"

Apapun, benda dah berlaku so takboleh nak undurkan waktu balik hanya mampu berdoa je sekarang. Sebabnya, kita dah berusaha dan bila dah jawab soalan tu kita tawakal dan sekarang ni banyak-banyakkanlah berdoa dan mudah-mudahan bila dapat result nanti kita redha. Ameen.

p/s: Usha lah blog ni , mudah-mudahan apa yang kita belajar senang nak masuk. usahaikhtiartawakaldoa

You Might Also Like

0 comments: