Ilmu

11:11 PM iSyazz 0 Comments

Assalamualaikum^^

Did you guys notice any difference? Is it me? Nahh of course not, I haven't post any pictures of me since ages. Just kidding, like few months ago aite. Hee so definitely not ME! Hee come on guys, watch carefully. Perhatikan setiap sudut, haa nampak tak? TAK??! Seriously -,- Dude! I'm changing my background lah! Lol, penat je wa edit, peluh-peluh pulak, okay tak.. tipu je. At least penat jugaklah jari jemari ni tau. So tell me, lagi suka yang previous background or sekarang punya? Okay mesti ada yang cakap yang dulu punya kan well benda dah jadi so takboleh nak buat apa lah. Haa?! Edit balik, awak cakap senang ah hahha saya yang penat lelah tau meng-editnya nii hehe. Nways, I'm not that good at editing a web page or background if ya'know what I mean :)

Seriously peeps, masa sem 1 baru-baru ni kan ada amik Computer Application so kena ah buat webpage and all. Trust me, mine was like errrrrr taklawa langsung! Apapun at least I tried, kan? So gimme credits for that ngehngehngeh! But from the bottom of my heart (cewah) memang saya agak jelly lahh kan dengan blogger-blogger lain yang memang hebat gila edit background dorang. Is it me or.. nevermind maybe saya je kot yang malas nak belajar.Yelah kan kalau nak compare mine dengan blog lain, dorang punya memang lagi cantik dan nampak nice lah en? T.T Takpelah ye, nanti saya usaha untuk belajar edit-edit blog ni okay! After all, usahakan tangga kejayaan! #Ehh



However, I do have some blogger friends that when I asked them on how they edit their backgrounds and all, they simply like refuse to talk about it nor they just ignore it. How rude! I mean, I asked you a question politely so is it hard to at least politely answer it or kalau taknak jawab pun cover lah sikit mulut, bagi lah ayat bunga-bunga sikit ke pe en, takdelah sakit sangat hati ni. Huh :( Terguris tauu~ Bercakap pasal tu, bila tanya kat dorang je mesti dorang akan jawab, "Err kawan yang editkan lahhh." or "Alaa, kau bukak je www.mainhentam.com then kau edit ahh." or  "Eh aku dah lama ah tak edit-edit ni." -

I was like seriously guys -,- BERDALIH! Apa lahh, sedih tauu orang nak menuntut ilmu ni, apa salahnya kalau curahkan sikit ilmu tu, tak elok tau kedekut ilmu nanti Allah tarik balik nikmat tu baru tahu. Tak mendoakan cuma mengingatkan. So you guys out there, kalau orang datang nak berilmu dengan korang ke pe, janganlah kedekut or tak tolong langsung. I know, ada benda yang kawan kita tanya kat kita maybe kita taktahu jawapannya but paling-paling pun why not korang suruh dia tanya orang lain yang korang kenal yang mungkin boleh jawab soalan uh. Pheww! Panjang betul kan kesimpulannya, hehhe :3

Tapi cerita belum habis lagi lahh, hahha! Takdelah, nak habis dah. Cuma satu ah, perjalanan kita sebagai khalifah Allah di bumi ni memang tak akan lari dari menerima, menimba dan menyampaikan ilmu so jangan pernah kedekut dengan apa jenis ilmu pun yang kita ada sebab satu benda yang ajaib tentang ilmu ni, walau banyak mana pun kita ada, banyak mana pun kita tahu tapi kita memang tak akan pernah rasa puas untuk mengetahui lebih banyak tentang ilmu.



P/s: "Knowledge, we still have more to discover."

Xoxo,
 iSyazz.



You Might Also Like

0 comments: