Malam Tahun Baru

8:32 AM iSyazz 0 Comments


Assalamualaikum^^

Harap-2 korang have fun lah semalam en ? :) Well, I do! Okay, nahh just kidding, ngehh -_____-" Hmm, kan saya dah balik Ipoh dah skrg ni so nak taknak kena lah sambut kat sini en en? Hmm, tapi takde ah terlalu taksub nak sambut new year ni cuma tak sabar nak tengok bunga api je. Malangnya kat sini bunga api takbanyak, ye ah memang dorang cakap kena sambut kat Dataran and Stadium but then I've no transport at all so ceritanya sambut kat sini jelah. I mean ngeh kat rumah -,-" HOHO. Tapi member rumah ada gak ajak lepak sekali dengan dia dengan member-2 tapi takpelah seganlah pulak en. Hmm.. begitulah cerita malam tahun baru saya...

Okay tak tipu je! Hee oh oh ni nak cerita ni, hee~ Bebudak rumah ada basikal so dah lama en tak naik basikal, haa ceritanya malam tadi memang naik basikal ah! So after Buletin Utama TV3 habis, ktorg pun memulakan ekspedisi ktorang pada pukul 9 malam, 3 jam sebelum tahun baru. Ada 4 orang termasuk saya yang join ekspedisi tu, ewah! Saya, Kimah, Syira and Tenott :) Mula-2 ktorang gerak 7Eleven sebab budak rumah yang lain kirim topup. Time nak gerak 7Eleven tu terasa macam penat sangat. Ingatkan saya sorang ghupenyer miker-2 sume pun ghase macam tuu. Ngehngeh, panjat bukit derr memang penat ah hahha plus kan dah lama tak berbasikal so faham-2 jelah en :) Then ktorang sambung perjalanan ktorang gerak rumah Tini and Nana. Lorong rumah dorang tahu dah, number rumah je yg taktahu so Tenott tanye lah kat Nana nasiblah berBBM so free je hee! Hmm dah sampai tu dorang pulak takde, well takde rezeki kot nak jumpa dorang nak buat macam mana en. Tup-tup jumpa Tini kat tengah jalan hee ate ghupenyer dia tengah berbasikal dgn Ana. Tegur gitu-2 je then sambung perjalanan g Taman Cempaka aka TC. G rumah kawan Tenott, Fieza katanya.

Then dah sampai kat 'JJ', ktorang stop sat, acah-2 rehat lahh. Then Tini call pulok, lahai rupanya dia nak follow ekspedisi ktorang uhh malangnya dah sampai kat TC. So I ask her to come if she want to but rasanya ktorang dah jauh sangat kot takpelah then pusing punya pusing sampai lah kat rumah Fieza yang terletak kat ceruk mana ntohh. Hee lepak kat rumah dia jap, alahai rumah dorang comel je and bebudak kat rumah tu comel-2 je, sumenye budak kampus B except for dua orang budak tu budak kampus A :) Dorang pun macam ktorang gak, malam tahun baru stay rumah je almaklumlah anak dara en.. Borak-2, get to know them and usha time dah agak kol 10 so kami pun nak gerak dulu ah sebab dah malam sangat kan, aiceh. Then balik tu ikut jalan yang Adha ada bawak ktorang time dia nak tunjuk rumah dia. Ya Allah! Tingginya bukit tum serious wa taklarat punya naik itu bukit! HA-HA-HA but serious talk wehh TAK LARAT!

Nak balik tu, ktorang terlepas simpang then patah balik. Kimah dah nampak anjing kat depan jalan tu then Tenott cakap buat dunno je kayuh je basikal uh. So saya yang lead depan acah-2 kayuh laju je, hahha :D Alhamdulillah terlepas dah satu anjing and saya dah perasan dah ade anjing lagi seekor kat depan tuuu then apalagi full speed ah! HA-HA pastu Hakimah sayang ni boleh pulak terjerit! "MAK! ANJING ANJING!!! Pastu memang tak ah, anjing tu apa lagi kejar ktorang ah! Tenott Syira sume dah terjerit and bising dah hehhe. Dah terkejut sebab nak kena kejar anjing satu then kete kat depan tu Kimah lagi sikit kot nak langgar dia. Ya Allah nasib sempat ngelak, time uh ktorang dah teriak dah "Kimah! Kete kat depan tu.. tengok!" Okay then dah terlepas drpd insiden tu ktorang tercungap-cungaplah kat depan traffic light tu haaa dok terkenangkan benda tadi. Memang scary ah, kalau kena laggar tadi, sia-sia je kot kalau orang tanya mcm mana boleh kena langgar , haa nak jawab ape. Dah ah naik basikal ! Hee.

Currently ktorang tengah heading back balik rumah tapi singgah kedai burger sat nak beli burger untuk budak rumah. Dah beli and now nak naik basikal tu, boleh pulak tersilap langkah. Haiseh cover tayar kat belakang tu patah pulok! Dah satu hal, ish-2 satu hal lagi tu bukan basikal den basikal member den. Hm apalah nasib ni haa. Sabo jelah. Alhamdulillah kami selamat tiba diperkarangan rumah tercinta ni tepat pada pukul 10:35pm gitu. Hmm memang rindu KL, nak tengok bunga api semua sebab kat sini macam tak meriah je. Takpelah next year maybe, insyaAllah. Serious talk wehh, malam tadi memang have fun gila walaupun macam-2 benda jadi kat ktorng but em' I guess bend tu ah yang buatkan malam tadi nampak menarik en :) That's all for my malam sambutan tahun baru, how's yours? :D

P/s: Anjing-2 kat TC memang lagi liar daripada anjing kat kawasan rumah ktorang ni haa!

Xoxo,
 iSyazz













You Might Also Like

0 comments: