The Sentaps

1:50 AM iSyazz 0 Comments

Assalamualaikum sahabat-2 sekalian ^.^

Syukur alhamdulillah, cuti semester ni dapat jumpa sayang-2 ku sekalian. Rasa bersyukur sangat-2. Thanks to abang Farz, ktorang dapat bersua kembali cewah. Yup, abang dia kahwin hee selamat pengantin baru lah kan :") Bak kata dorang, The 5 Sentap el-o-el, kenapa eh kenapa nama tu? Haa yang tu korang kena tanya mastermind dia, Eyka as in Datyn Eyka hee why ktorang panggil dia Datyn? Sbb dia diva macam Mariah Carey gitu. Tapi, time abang Farz kahwin tu dia takdapat datang sebab tiket ke KL habis. Lahai kesian sangat kot sebab dia ah yang paling excited skali tup-2 dia pulak yang takdapat join. Sabar eh Eyka, ada rezeki kita jumpa :) So nak taknak kena cukup sorang lagi, hahha takdelah gurau je but haritu memang cukup 5 orang pun sebabnya nasiblah Cik Khadijah Rosdin datang sekali. Rupanya parents dia g wedding dekat area Kajang tu, alang-2 dia singgahlah sekali kan ?

Yang kelakarnya, bila aku tanya kat Shzna , tempat tu kat mana dia cakap kat Dewan SAS. SAS? Sekolah Alam Shah kepe patu dia cakap entahlah dia bukannya tahu sangat pun nama-2 tempat ni. Ye tak ye jugak en so tak kesahlah. Thankfully ada boyfiee Shzna, err aku lupa nama dia ah, Amin rasanya kot ntoh le hahha. So dengan adanya dia, dia lah tukang driver dan photographer kami cewah. Thanks eh bro, rajin jugak kau layan Shzna and ktorang :") So lepas amik aku dgn Shzna kat LRT Damai, ktorang pun gerak g amik Syiera kat TBS. Sampai je kat situ, Shzna cari Syiera kat dalam and bila dia dah datang je .. Haaa tudia! Mula dah, si kecik yang kepoh tu! Haah, budak kecik ni harap je kecik tapi bila bukak mulut, kemain lagi. Pot pet pot pet! xD Dah salam-2, blah3. Syiera pun start ceritera dia, 1st thing dia ceghite is abt her ex. The Bumbung ones, macam takcaye je dorang break -.- Sbbnya dorang dulu kat SMTG macam the it couple. Sian gila kot Syiera, aku taksangka pulak cerita dorang sampai macam tu sekali. Sampai nak nangis Syiera cite. Takpelah Syiera, what past is past okay? Hargai je someone yang dengan awak sekarang ni, insyaAllah kalau niat dia baik sampai ke jinjang pelaminlah, cewah gitu! Hee

Jalan punya jalan.. sampai lalu Metro Kajang semua. Aku pelik dah, kat mana lah kita ni. Patu nampak pulak Tesco Kajang, dah sudah. Last-2 park kereta kat padang SAAS and ceghite dia kenduri kahwin tu bukan kat dewan SAS tapi kat dewan SAAS. Lahai sekolah lama abang aku -.- hahha Okay, patuu nak masuk kat dewan terserempak dengan Dj , salam dia and ummi dia then gerak ke dewan uh. Seres segan gila sebabnya orang pandang kot. Yelah, budak-2 baya kami g kenduri kahwin without parents supervision memang orang pandang peliklah kan . Kesah pulak ktorang, masuk dalam dewan cari tempat duduk. Alhamdulillah, nasiblah terjumpa Farz, lega sikit. Dapat je meja, terus amik makanan. Lapar kot, sesat pulak tu. Hee so apalagi story mory ah kat meja uh. Dj dok sebelah aku, pot pet pot pet dah nak balik dah. Before balik sempat amik gambar hihi tapi rasa tak puas ah sebab sekejap je jumpa dorang T.T


Gambar rajah 265.1 : US

Gambar rajah 265.2 : Rindu korang dah ni T.T

Gambar rajah 265.3 : Yang laki tu boyfiee Shzna (if taksilap nama dia Amin lah)


Gambar rajah 265.4 : Great Love!

P/s : Kalau ada rezeki, dihari lain ditempat yang lain mungkin kita berjumpa lagi hee sayang korang 

Xoxo,
 iSyazz

You Might Also Like

0 comments: