The journey to the other side is attainable only after great suffering. Never stop just because you feel defeated. Remember that.

Saturday, June 6, 2015

Melaka Part I

Assalamualaikum wbt sahabat-2 sekalian.

Bandaraya Melaka Bersejarah. Yup, currently this is my location. Rembia, to be exact. So, aku buatpa kat sini? Malam semalam ada buat kenduri arwah sikit untuk arwah Tok Harun & arwah Tok Ngah. Plus, sempena nak sambut Ramadhan Al-Mubarak. Buat makan-2 sikit kan. Tapi tak buat kat rumah Angah, buat kat rumah Nek Ngah. Sebab masak apa semua kat sana kan.

Alang-2 sedara mara dah ada kat sini, Umi cakap nak buat makan-2 sikit harini. Sempena birthday Abah, Nurin & Busu Aki.
Abah : 14/6
Nurin : 15/6
Busu Aki : 16/6

Which is sederet je kan birthday dorang. Buat lepas Asar, masak simple-2 je. Western style, malas nak kecah-2 hihi 👀 Ingat nak stay lama sebab bebudak semua cuti sch but we kenot sebab apa.. sebab yg mana office hours ni still kena kerja esok 👎 Skrg dah habis masak. Tunggu orang mai satlagi.

Speaking of kenduri Arwahs. Since dua hari lepas Busu Aki cari Imam untuk baca kan doa apa semua tapi Imam semua busy. Almaklumlah banyak kot kenduri, bebudak sunat & etc. So at the end, Busu Aki yang imamkan baca tahlil apa semua. The good side is, aku rasa lagi afdal lah kalau anak sendiri yg baca tahlil right? Alhamdulillah kenduri pun berjalan lancar. Malam tu hujan sampai lah ke tengah hari ni haa 💧

P/s : To be continued..

Xoxo,
iSyazz

No comments:

Post a Comment