The journey to the other side is attainable only after great suffering. Never stop just because you feel defeated. Remember that.

Monday, December 14, 2015

December.

Assalamualaikum wbt sahabat-2 sekalian.

December! Yup, favourite month of the year. Why oh why? Heh heh. Dah nak habis dah tahun 2015. So, apa yang kita boleh sum up kan pasal tahun ni? Sedih? Gembira? A bit of both? Perhaps. Kalau bulan Jan haritu rasanya macam tengah terkapai-2 masuk sem 6 untuk Diploma. Tapi kalau sekarang ni dah bulan Dec, terkapai-kapai pulak untuk sem 2 Degree. Gladly, direct entry. So terus masuk ke Tahun Kedua lah. Selamat~ hiks. Well, itu untuk awal tahun & akhir tahun. Pertengahan tahun buat apa? KERJA. Sadly, tak kerja dalam bidang pun. Lari sikit. Kerja dalam bidang Property.

Property. Percaya atau tak, bidang ni sebenarnya banyak bukak minda aku. Especially on economics & the harta thingy. Aku dah lah memang tak minat benda-2 ekonomi ni but takboleh jugak kalau nak buat tak endah sebabnya banyak berkait lah ekonomi dengan faktor sekeliling. Before this, ada je aku pikir pasal rumah (hartanah) & benda-2 tu lah, cumanya got no direction lah. Takde orang nak guide pasal benda-2 ni. Alhamdulillah masuk pulak company yang tak lokek nak mengajar & bagi guidance en. So, dah nampak sikit lah masa depan macam mana en. Time degree ni, bukan takat nak dapatkan segulung ijazah tapi dah kena dah pikir masa depan. Nak balas balik jasa parents & in shaa Allah jadi orang dan bukannya orang-2. Hehe

Lol, kalau nak cite pasal property tu aku rasa memang kena post satu entry pasal tu je. Dok pulak department auction. Haa memang banyak benda nak kongsi. Pssst, if nak teringin beli rumah lelong (tp kena pergi auction lah) untuk tujuan buat rumah sendiri or nak sewakan boleh email kayy. LOL.

Kalau nak cite yang pasal awal tahun tu macam takpayah kot, bolehlah baca balik kat entry aku yang lepas-2 tu. Sedih nak cite. HAHHA. I don't want to let bygone be bygone because that sem was like the best sem I ever had. Got plenty ups & downs going thru that sem which I'll never forget about it. Man, I miss my old classmates like hell. Rindu lah, kalau dengan bebudak ni memang tak kering gusi kot. Kelakar nya satu, ngeng ngeng nyaa pulak & tazkirahnya pun yaaa. Hahha apalah aku merepek ni but siapa yang kenal aku. They get what I'm trying to say. Yes peeps, I'm making those faces lol.

Sekarang ni pun dah nak dekat hujung tahun. Dah nak masuk 3 bulan degree ni, guys oh guys trust me struggle teruk kayy deg ni. Hahha nothing like dip, the pressure quite though tho. Like I said before on my previous entry, pressure dia kadang bukan sebab study (mostly pasal study), kadang boleh jadi pasal benda lain, pasal kewangan mungkin, pasal taktahu mana nak refer pun iya, ugh pasal fakulti pun iya jugak. Hahha yang ni kelakar sikit. Sebabnya nak transfer kredit je pun tapi dia punya nak proses, ya rabb amik masa almost a month. Busy betul deme ni. Tapi, apa yang pasti aku memang gini lah. Selagi tak rapat dengan orang tu, man I'll shut my mouth macam ada diamond or gold kat dalam mulut ni. Yelah sebab kita pun taktahu orang tu macam mana plus if cakap banyak pun kenot jugak, so better diam right. Apapun, mostly classmates skrg ni best lah. Kelakar, banyak merepek macam bebudak tuu & yup boleh diharap. Alaa, banyak masa lagi lah nak spend time sesama in shaa Allah dengan izinNya.

P/s: Dah nak habis tahun 2015 tak bermakna habis sem. Now rooting for Final Exam! *cuak!

Xoxo,
 iSyazz

No comments:

Post a Comment